22 oktober 2022
13:00

Motala AIF FK

Referat: BK Forward - Motala AIF FK

Två olika ansikten, när lagen lämnade Trängen på lördagseftermiddagen. Glatt hos Motala AIF, som klarar kontraktet och ett mindre glatt Forward, som spelar i tvåan nästa år. En 1 - 0 seger för Motala, där Forward var så mycket bättre, och ägde framförallt andra halvlek, och skapade så många chanser att man borde vunnit stort och klart.

Nog bästa hemmamatchen spelmässigt för året, och då framförallt i andra halvlek, men inga mål framåt, även det kanske lite kännetecknande för i år. Men en eloge till spelet och spelarna idag, och vi räknade till 10 klara målchanser (Hessel hade 12), där Eliyo och Adam Molin hade de flesta och de bästa. Som så ofta kan motståndarna - idag Motala - kontra och avgöra på övertid (Patrik Åslund).

Men tabellen ljuger inte och Forward tar steget ner till tvåan, samtidigt som vi gratulerar Motala till nytt kontrakt, och Gefle till spel i SuperEttan nästa år.

Vi vill även ta tillfället att gratulera Trängens erkänt duktiga vaktmästare, som kan bjuda på en sådan perfekt gräsmatta 22 oktober. Som vanligt en del åsikter - oftast negativa - mot mannen i svart, men vi tycker Mohammadreza Faghani var ypperlig. Marcus Kanto bakom mycket i andra halvlek, och Jesper Nilsson, som inte fått så mycket speltid i år, klart godkänd.

I första halvlek, som var jämn, hade Alexandar Mutic den bästa chansen, med ett skott i kryssribban. Men annars tunt med bortachanser.

Nästa helg TG hemma och sedan Sandviken borta.

Startade: Steffen Kraus, Jesper Nilsson, Jens Arrby, Daniel Björkman, Jesper Åman, Johan Chamoun, Axel Wetteus, Marcus Kanto, Svante Svedin, Adam Molin, Eliyo Turkan

In kom Linus Jansson (65 Adam), Ludde Karlsson (80 Jesper N)